Søk i Aktiv i Oslo

Rekeoppskrifter

Rekesmørbrød med jordbær og asparges - en ny måte å spise reker på

Reker er deilig sommermat. Rekesmørbrød med jordbær og asparges er en ny vri på det klassiske rekesmørbrødet
Foto: Ane Charlotte Spilde, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Deilige oppskrifter med reker

Reker er herlig sommermat. Hvis du er litt lei av det tradisjonelle rekesmørbrødet finner du forslag til nye og spennende oppskrifter med reker her.

Det er sommer og reker selger som aldri før. For de fleste av oss, er det mest vanlig med reker på loff med majones, men det kan bli litt kjedelig og enkelt i lengden.

Vi har testet fire, friske og spennende rekeoppskrifter som ikke tar alt for lang tid å lage!

Omelett med chili, dill og reker

Omelett med chili, dill og reker

Ingredienser til fire porsjoner
• 8 egg
• 8 ss vann
• 2 ts salt
• 1 ts pepper
• 200 g reker
• 8 ss hakket frisk dill
• 2 ts hakket rød chili

Slik gjør du
1. Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Pannen må være så varm at margarinen freser når den slippes i. Hell i røren og trekk den stivnede røren inn mot midten.

2. Legg reker, dill og chili på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet. La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.

Server nylaget omelett med toast/ristet brød og gjerne en salat til.

Kilde: matprat.no

Lefserull med reker

Lefserull med reker

Ingredienser til to lefseruller
1 dl Reker, rensede
2 Vårløk
1 ss Gressløk, hakket
1 ss Dill, frisk
1 ts Fransk sennep
1/4 Sitron
2 Egg
1 ss Kremost naturell
1 ss Majones
Salt og pepper

Tilberedning
1. Hardkok egg.
2. Rens rekene og grovhakk dem.
3. Grovhakk også hardkokt egg. Hakk vårløk, gressløk og dill.
4. Press saften ut av sitron.
5. Bland majones, kremost og sitronsaft sammen med reker, egg, løk og dill.
Smak til med salt og pepper.

La evt. stå kaldt til du fordeler fyllet på lefsene.

Rull lefsene sammen, skjær i biter i passende fingermatstørrelse og fest hver rull med en tannpirker.

Kilde: mineoppskrifter.no

Reke- og jordbærsmørbrød

Reke- og jordbærsmørbrød

Til et smørbrød:
• 1 brødskive
• smør
• 2 salatblad
• 50 g reker
• 1 sitronskive
• 4-5 jordbær
• 1 ts kapers
• 3-4 grønne aspargestopper

Dressing
• 1 dl majones
• ½ dl tomatsaus/ketchup
• 1 ss revet pepperrot

Tilberedning
1. Rør sammen dressingen, den er holdbar 4 – 5 dager i kjøleskapet.
2. Smør litt dressing på brødet.
3. Dekk med et salatblad.
4. Legg på reker og jordbær.
5. Pynt med asparges, kapers og sitronbråter.

Kilde: meny.no

Avocado med reker

Avocado med reker

Ingredienser til fire porsjoner
• 2 stk avocado
• 400 g reker

Dressing:
• 2 dl seterrømme
• 1 båt finhakket hvitløk
• ½ stk finhakket rød chili
• 2 ts sitronsaft
• 2 ss hakketfrisk dill
• ½ ts salt
• ½ ts pepper

Slik gjør du
1. Bland alt til dressingen sammen. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene.
2. Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
3. Del avocadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen. Kutt de fire som er igjen i tynne skiver nesten helt igjennom, brett de ut til vifter.
4. Legg avocadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avocadoskålene. Pynt med avocadoviftene.

Kilde: meny.no

Du kan kjøpe ferske reker på Rådhusbrygga hver dag. Les mer her >>