Vestre Frogner Gård

Vestre Frogner gård er en praktfull gård på Skui i Bærum. Det er en av de eldste gårdene i Bærum. Gården har gått gjennom mange generasjoner, og de som bor der bærer ennå etternavnet Frogner. Det bor flere generasjoner av familien på gården nå.

Før var det full gårdsdrift med dyr osv, men nå konsentrer de seg kun om korn, skog og selvplukk og salg av bær og frukter. Hovedprioriteringen er bringebær, men de selger også epler, pærer, kirsebær, plommer, rips og solbær. Gården har drevet med dette i mange år og har nå over 6-7 km med bringebærbusker.

Sesongen med bær varer fra ca. midten av juli og til slutten av august, mens epler kan plukkes fram til oktober. Det er lett servering på stedet, mange blir sittende og nyte utsikten og den fredlige tilværelsen.

Selvplukk

Sesongen for selvplukk av bringebær er slutt, men det er fortsatt litt rips og solbær igjen.

De startet med selvplukk av Opal plommer.

ÅPNINGSTIDER FOR SELVPLUKK AV PLOMMER & EPLER

Det som er modent er Victoria, Opal , Gule og Aroma, James Grieve og Summerred epler m/flere

Åpent Tirsdag 22.9 kl 10-16.00

Åpent Fredag 25.9 kl 10.00-16.00

Åpent lørdag 26.9 kl 10.00-16.00

Åpent søndag 27.9 kl 10.00-16.00

Mange ser på det å plukke bær som en hyggelig aktivitet, hvor opplevelser og natur står i fokus. Det er også muligheter for å sette seg ned med en kopp kaffe og litt å knaske på, samtidig som du kan nyte utsikten.

Når du kommer blir bokser og kasser veid. Det er mulig å få kjøpt begge deler på gården, men du kan gjerne ta med dine egne. De har beholdere som du kan feste på kroppen, og plassere de grønne kurvene i. Du får så tildelt et område og blir fulgt dit.

Når du er ferdig, veier de kassene igjen og trekker vekk vekten av selve kassen.

Vestre Frogner Gård har bankterminal. Det er også salg av eplesaft i flasker og 5l kartonger.

Ferdig plukket

Det er også mulig å bestille ferdig plukkede esker av alle frukt- og bærslag.

For bestilling av bær send en melding til 92262739 med antall kilo og hvilken dag, så får du en bekreftelse i løpet av dagen.

Veibeskrivelse

Frogner gård ligger på Skui i Bærum.

Fra Oslo
Kjør E18 til Sandvika, ta så E16 i retning Hønefoss. Etter tunnel nr to fra Sandvika, Brennetunnelen, tar man av til høyre ved utgangen av tunnellen og følger skiltet til Skui. Etter å tatt til venstre i første rundkjøring, skal man 30 m etter rundkjøringen ta til høyre opp Frogner-Tandbergveien. Herfra og fram til P-plassen på gården er det skiltet.

Se kart på Gule sider >>

Les mer om gården, familien og produktene deres på
Vestre Frogner Gårds hjemmeside >>