Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Norsk Teknisk Museum

Teknisk Museum inviterer til opplevelser for generasjoner. Lek og lær i Vitensenteret, se på Norges første biler og fly, finn ut mer om industrialiseringen av Norge, utforsk medisinsk historie eller musikkteknologi. Masse aktiviteter!

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.

Lekende læring

I Oslo vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer, alt fra å teste reaksjonstid til å konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll (og mye mye mer). Utforsk også naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Medisinsk historie gjennom tidene

Nasjonalt medisinsk museum inneholder medisinhistoriske utstillinger om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

Utstillingene

Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre.

Historien

Foreningen Norsk Teknisk Museum ble stiftet i 1914, i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo. Flere av museets gjenstander stammer fra denne utstillingen. I 1995 fikk Norsk Teknisk Museum status som nasjonalmuseum.

Norsk Teknisk Museum har siden starten hatt oppgaven med både å være samtidsmuseum og historisk museum for industri, vitenskap og teknologi. I dag har museet også det nasjonale ansvar for Nasjonalt medisinsk museum. Norges første og største vitensenter Teknoteket ble en del av Teknisk museum i 2002 som Oslo vitensenter.

Museet skal formidle sammenhengen mellom teknologi, medisin og kultur over tid, i tillegg til å gi innsikt i grunnprinsippene for moderne teknologiske prosesser og produkter som i dag omgir oss. Vitensenteret illustrerer grunnprinsippene innen naturvitenskap og teknologi gjennom tilbud om aktiv og lekende læring i interaksjon med spennende installasjoner.

Tekno kafé

Tekno kafe tilbyr varm og kald mat.

Kombiner gjerne museumsbesøket eller markaturen med en middag eller lunsj på museumskafeen. I første etasje finner du Tekno Kafe som metter store og små besøkende.

Barnehage – og skolebesøk

Hos Teknisk Museum har de aktiv, spennende og relevant læring tilpasset alle aldre.

Norsk Teknisk Museum tilbyr mange undervisningsopplegg for grunn- og videregående skole som alle tar utgangspunkt i læreplanene.

Du kan lese mer om tilbudene her >>

Gave- og lekebutikk

I museumsbutikken bugner det av morsomme og lærerike gaveideer! Hva med design-gadgets, oppdagelsesutstyr eller spill og bøker?

Museumsbutikken er verdt et besøk dersom du er på jakt etter annerledes leker eller en gøyal gave. Her er leker til inne- og uteaktiviteter, spill, gaver, plakater, bøker, læreverktøy, rare dingser, modeller av finurlige oppfinnelser og andre fantasifulle saker.

Her finner du også massevis av idéer om du skal i bursdag, lage julekalender, trenger noe å holde på med når du sitter på toget, er på hytta, skal på fergetur eller er på bilferie!