Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museum er det nasjonale museet for sjøfartshistorie og kystkultur, og ligger idyllisk til på Bygdøynes i Oslo. Her finner du spennende utstillinger og aktiviteter for hele familien ! Museet tilbyr omvisninger til små og store grupper, har et bredt skoletilbud og fantastiske utleielokaler.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.

Norsk Maritimt Museum (tidligere Norsk Sjøfartsmuseum) ønsker velkommen til spennende utstillinger hele året for hele familien! Maritimt Museum har flotte utleielokaler, en seilbåt som arrangerer både korte og lengere turer på fjorden. Her er flotte muligheter for teambuilding og firmafester både til lands og til vanns!

Norsk Maritimt Museum er et landsdekkende museum med ansvar for å samle, forske og formidle maritim kulturarv og marinarkeologi. Museet er rikt på opplevelser og aktiviteter med innendørs og utendørs utstillinger i et unikt maritimt miljø. Gjennom faste og temporære utstillinger, aktiviteter, filmer og publikasjoner får du oppleve kystens kulturhistorie gjennom tidene.

For familien

Norsk Maritimt Museum har spennende aktiviteter for hele familien og på søndager kan du besøke Barnas Båtverksted og bygge din egen klossebåt. I det innendørs båtbassenget kan du kjøre radiostyrte båter. I november åpnes »På reise med Sally Jones og Chiefen», og du kan stige om bord i den spektakulære «Queen of Congo» og skuffe kull eller stå til rors. Du kan også prøve deg som reder i spillet «Sjøens motorvei». Hvem av dere er den beste rederen?

Gruppe-, skole- og barnehagebesøk

Museet tilbyr undervisningsopplegg for skoleklasser i tilknytting til utstillingene både ute, inne eller om bord i deres skonnert Svanen.  Oppleggene er varierte og tilpasset ulike klassetrinn og involverer elevene på en aktiv måte. Alle skoleopplegg er forankret i gjeldende lærerplaner. Museet tilrettelegger særlig for grupper med spesielle behov.

Museet tilbyr omvisninger for store og små grupper i utstillingene, både på dagtid og kveldstid og kan tilpasse omvisningen ut ifra temaønske og interesse.

Barnebursdag

Sjørøver, arkeolog eller båtbygger? Her får bursdagsbarnet og gjestene en unik opplevelse med spennende maritime aktiviteter. I rundt to timer blir det gjort stas på både bursdagsbarn og gjester som får en feiring helt utenom det vanlige.  Det serveres også pølser og brus til barna, kake kan man ta med selv om ønskelig.

Send en henvendelse eller les mer her >>

Utstillinger

Norsk Maritimt Museum har fire dekk med utstillinger. I tillegg til våre faste utstillinger har vi aktuelle temporære utstillinger.

Torpedert. Krigsseilere under første verdenskrig>>

Under første verdenskrig var det livsfarlig å være sjømann. Handelsskip ble utsatt for miner og ubåtangrep. Omtrent 2000 sjøfolk på norske skip omkom i krigsforlis i løpet av krigen. Denne utstillingen tar utgangspunkt i en konkret hendelse: Dampskipet Gurre fra Bergen ble torpedert av en tysk ubåt 1. mars 1917. 20 mennesker mistet livet.

På reise med Chiefen og Sally Jones>>

Les om flere utstillinger her >>

Utleielokaler:

Møte- og konferanselokaler

Skal du arrangere møte eller seminar og ønsker å gi dine ansatte en hyggelig dag i maritime omgivelser? På Røylen har de moderne AV-utsyr med lerret, prosjektor og lyd. I deres seminarpakker inkluderer vi kaffe/te og frukt ved ankomst, varm lunsj og mineralvann og, kaffe og noe søtt etter lunsj. Her er det enkelt å kombinere et møte eller seminar med en kulturell opplevelse i museets utstillinger.

For mindre møter på inntil 10 personer tilbyr museet også «Glassburet».

Sentralhallen er Bygdøynes` storstue. Her arrangeres konferanser, konserter og det kan dekkes opp til festkvelder med plass til 130 personer på runde bord, og inntil 250 personer på stoler i kinosaloppsett. Eventer her kan enkelt kombineres med et faglig og kulturelt innslag i museets utstillinger. Sentralhallen ligger i museets publikumsområde og leies normalt ut etter ordinær åpningstid.

Selskapslokaler

Ønsker du å leie et av Oslos flotteste lokaler til selskap, arrangement eller annen markering? Røylen finner du på museets tak, og fra en egen østvendt terrasse har du uhindret utsikt mot byen og indre Oslofjord. Her dekker de på til selskap på runde bord og hvite duker, noe som passer dette rommet meget godt. Alle selskap på Røylen lar seg enkelt kombinere med en omvisning eller en aperitiff i en av museets vakre utstillinger.

Maten leveres av Tåsen og Grefsen catering eller fra Arkadia kafe som serverer både lunsjmenyer, tapas, buffeter og tre retters middager.

Bryllup:

I flotte lokaler med nydelig utsikt kan dere også legge til bryllupsfesten her. Det er også mulig å arrangere vielse på stedet.

Les mer om utleielokalene her >>

Leie av SS Svanen – museets egen seilskute

Perfekt for teambuilding – kick off, utdrikningslag eller bare en hyggelig opplevelse med familie og gode venner. Seilskuta tar 25-40 personer.

Bli med på dagstokt med SS Svanen, Norsk Maritimt Museums egen seilskute og store stolthet. Vil du gi dine ansatte, venner eller gruppe en unik opplevelse på Oslofjorden? Kast loss og ta en seilas Svanen. Ønskes kåseri om landskap og kystkultur langs indre Oslofjord? Eller hva med noen maritime aktiviteter som lynkurs i kartlesing og navigasjon, kurs i knoper og knuter, spleising av tau? Tør du klatre til topps i masta? En seiltur med Svanen er en perfekt ramme for å skape samhold blant kolleger og venner.

Det er mulighet for mat og drikke ombord.

Ikke nøl med å ta kontakt via «Send Meldning» knappen for spørsmål og booking.