Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter ligger sentralt plassert på Rådhusplassen i Oslo og har utstillinger, debatter, undervisningsopplegg, museumsbutikk, kafè og utleielokaler.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.

Nobels Fredssenter ligger sentralt plassert på Rådhusplassen i Oslo.

Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris. Det presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid, samt historien om Alfred Nobel og Nobels fredspris. Gjennom faste installasjoner og skiftende utstillinger gir Fredssenteret innsikt i aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Nobels Fredssenter inviterer også jevnlig til samfunnsdebatter med gratis adgang.

Du kan utforske senteret på egen hånd, eller bli med på en omvisning.

Åpningstider og omvisninger:

Nobels Fredssenter har åpent kl. 10.00–18.00

Sommersesong (01. mai–31. aug): åpent alle dager.

Vintersesong (1. sept.–30. apr): tirsdag til søndag

I sommersesongen er det daglige omvisninger på engelsk kl. 14.00 og 15.00, mens i vintersesongen tilbys omvisninger på norsk og engelsk hver helg kl. 14.00 (eng) og 15.00 (nor).
For informasjon om stengte dager, gratisdager og billettpriser, se her.

Barnas fredssenter

Barn er viktige gjester for Nobels Fredssenter. Derfor er det alltid egne barneaktiviteter og ulike tilbud til barnefamilier gjennom året. Barn under 16 år har gratis adgang og alle barn under 12 år kan få gratis medlemskap i Barnas fredsklubb.

Her finner du mer informasjon om dette tilbudet. 

Butikken

I den røde butikken finner du særegne produkter. Butikken har et bredt utvalg av bøker, gaver og suvenirer i alle prisklasser – til både store og små. Originalitet, rettferdig handel og bærekraftige produkter kjennetegner utvalget i butikken, som endres i takt med årstidene og utstillingene.

Her kan du lese mer om utvalget man finner i butikken.

Undervisningsopplegg for skoler

Skolebesøk med omvisninger og undervisningsopplegg kan være et godt supplement til undervisningen i skolen. Oppleggene er tilpasset temaene i senterets skiftende utstillinger, og målet er å engasjere og motivere elevene til å tenke selv, og gjøre seg opp en mening om vanskelige spørsmål. Elevene møter spennende tekniske installasjoner og hører engasjerende fortellinger fra kunnskapsrike formidlere. Alle skole- og undervisningsoppleggene er utviklet med Kunnskapsløftets kompetansemål for øyet.

Her finner du mer informasjon om dette tilbudet.

Fotokreditering:

Johannes Granseth for Nobels Fredssenter.