Søk i Aktiv i Oslo

Kamskjell

Huskokk Peter Olausson lager gourmetmiddag sommeren 2011.  Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no

Kamskjell for de yngste og eldste

De råeste livsnyterne spiser  muskelen og rognen rett fra skjellet etter de har fjerne gørra. De som søker trygghet, kan prøve et annet alternativ.

  • To store kamskjell eller fire små
  • En halv tomat
  • To tynne purreringer
  • En sjalottløk
  • Ti teskjeer olivenolje
  • To båter lime
  • Salt og pepper

Alternative tilberedningsmåter:

Rått
Følg åpningsprosessen som forklart her. Det eneste som er spiselig, er rognen og muskelen. Etter å ha fjernet uhumskhetene legger du muskelen og rognen tilbake i skjellet. Kanskje med litt hvit pepper på råvarene.

Ovnstekt
Rens som forklart. Kjør alle de andre ingrediensene i en stavmikser. Legg dette i bunnen av skjellet, med muskelen og rognen på toppen. Litt pepper. Inn i ovnen på 225 grader i to minutter. Husk å legge skjellet på en serviett så det ikke sklir ved servering.

Tørst anbefaler en hvit burgunder til maten.