Søk i Aktiv i Oslo

Medisterkaker oppskrift

Medisterkaker er ofte å se på tallerkenen på julaften
Medisterkaker.
Foto: Kekka@Flickr.com

Oppskrift på medisterkaker

Medisterkaker hører for mange med til julemiddagen, enten man spiser det på julaften eller ellers i jula. Mange bruker også medisterkaker ved siden av ribba, eller alene som julamat i seg selv. Her finner du oppskrift på medisterkaker til jul.

Medisterkaker:

Cirka 20 stk.
1 kg. medisterdeig
3 ts. salt
5 ss. potetmel
3/4 ts. pepper
1/2 ts. muskatnøtt
1/4 ts. ingefær
5 dl. melk

Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen godt seig med salt. Tilsett potetmel og krydder.

Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etterhvert. Elt væsken inn i deigen så den blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.

Form til runde kaker. Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.

Se også oppskrift på tradisjonell juleribbe >>

Oppskrift på pinnekjøtt finner du her >>

Se siden med julemat på Aktiv I Oslos juleguide >>

Til julemat hører dessert! Her finner du oppskrift på riskrem >>

Minst syv sorter til jul! Julekaker finner du oppskrift på her >>

Ribbe alá huskokken:
Se oppskriften på ribbe med rødkål og stekte epler her >>