Indiske restauranterIndiske restauranter og indisk mat i Oslo og Akershus

Her finner du informasjon om indiske restauranter og indisk mat i Oslo og Akershus.

De fleste har vel hørt om Tikka Masala, Curry og Tandoori. Indisk mat er populært som aldri før, og med det store utvalget av krydder og sauser er det lett å finne noe for en hver smak. India er et hett land og maten likeså, men på restaurant kan du bestemme hvor sterk du vil ha den.

Indisk mat = mangfold

Indisk mat er preget av kultur og religiøsitet, og derfor er vegetarisk kost veldig viktig. På grunn av immigrasjon og kontakt med blant annet persere, mongoler og vest-asiater opp gjennom tidene, har indisk mat fått et stort mangfold. Selve landet i seg selv byr også på store variasjoner i terreng, fra troper til høye fjell. Dette har ført til mange lokale mattradisjoner og retter.

Ingredienser i indisk mat

Hovedingrediensene i indisk mat er ris, grovt hvetemel og linser. I tillegg har de en rekke forskjellige sauser, kryddere og forskjellige typer brød, det mest kjente av dem er naan-brødet. De vanligste krydderene i den indiske maten er karri, sorte sennepsfrø, chili, ingefær og koriander.

Fire kjøkken

Det indiske kjøkken kan deles inn i fire: nord-, sør-, øst-, nordøst-, og vestindisk. Nordindisk mat kjennetegnes ved at de bruker mye melkeprodukter og har forskjellige varianter av kebab som kom med muslimske innvandrere fra områdene rundt Pakistan. I Sør-India er de spesielt opptatt av forskjellige retter av ris, og kokosnøttolje og karriblader er viktige ingredienser. Det østindiske kjøkkenet er mest kjent for sine desserter, mens det vestindiske kjøkkenet bærer preg av at portugiserne har hatt koloni der. Den nordøstre delen av India har helt annen mat enn resten av landet, og er veldig påvirket av Burma. Yakkjøtt er hovedingrediensen.

Indisk mat og krydder er populært over hele verden

Historisk sett har indiske krydder alltid vært populære, og under opplysningstiden satt oppdagere som Christopher Columbus og Vasco da Gama ut for å finne handelsruter til India for å handle råvarer som silke, bomull, te og krydder. Karri, som opprinnelig var et indisk krydder har blitt så populært i hele Asia at det nå kalles ”det pan-asiatiske krydder”. I dag er indisk mat allemannseie i Norge, og folk spiser det som aldri før.

Albertine Indisk Tandoori
Hallings gate 3B
0170 Oslo
22 60 57 78

Curry & Ketchup
Kirkeveien 51
0368 Oslo
Tlf: 22 69 05 22

Gandhi Restaurant
Majorstuveien 36
0376 Oslo
Tlf: 22 60 42 00

Gutta fra Calcutta Tandoori Restaurant
Waldemar Thranes gate 65B
0173 OSlo
Tlf: 22 71 42 00

Indian Queen
Motzfeldts gate 5
0187 Oslo
Tlf: 22 17 10 16

Jaipur
Karl Johans gate 18C
0159 Oslo
Tlf: 22 42 53 11

Jarlen Restaurant
Åkebergveien 34B
0650 Oslo
Tlf: 22 67 76 80

Jewel of India
Oscars gate 81
0256 Oslo
Tlf: 22 55 39 29

Little India
Motzfeldts gate 5
0187 Oslo

Mehfel Mat og Kultur
Kirkegata 15
0153 Oslo
Tlf: 22 42 37 77

Mister India
Fred Olsens gate 1
0152 Oslo
Tlf: 22 33 37 11

Planet Bollywood
Ullevålsveien 14
0171 Oslo
Tlf: 22 60 81 00

Rehmans
Seilduksgata 15B
0553 Oslo
Tlf: 22 38 51 16

Restaurant Mother India
Pilestredet 63D
0350 Oslo
Tlf: 22 60 81 04

Royal Sweet
Tøyengata 35
0578 Oslo

Tandoori Curry Corner
Grønland 22
0188 Oslo
Tlf: 22 17 99 06

Tandoori Hut
Maridalsveien 154A
0461 Oslo
Tlf: 22 58 01 50

The Great India
Kristian Augusts gate 14
0164 Oslo
Tlf: 22 20 03 89

To Kokker Mat og Vinhus
Brugata 3B
0186 Oslo
Tlf: 22 17 20 50

Village Tandoori
Bygdøy Allé 65A
0256 Oslo
Tlf: 22 56 10 25

Indiske restauranter