Popsenteret kjemper om tittelen «Årets museum»

Publisert: 01.09.2013 19:30 , av Øystein Tronstad

image001

Det er Norges museumsforbund som står bak den årlige kåringen. Popsenteret ble i august nominert til den gjeve tittelen, og dette er en god tid å besøke museumet på. Vinneren offentliggjøres under festmiddagen på Det nasjonale museumsmøtet i Tromsø den 12. september. Samme dag åpner Popsenteret høstens store temautstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen.

– Vi er utrolig stolt over å bli nominert til en så prestisjetung pris allerede i vårt andre driftsår, sier daglig leder på Popsenteret, Inger Bertelsen.

Felles for de nominerte museene er at de er nytenkende og inkluderende og tar samfunnsoppdraget sitt på alvor, heter det i en pressemelding fra Norges museumsforbund. Det står også i pressemeldingen at det var rekordmange påmeldte museer i år, så konkurransen har vært hard. 

– Dette er en fjær i hatten for oss! Vår målsetting har hele veien vært å kunne tilby publikum en reise som kombinerer over hundre års populærmusikkhistorie, med instrumenter, teknikk og samfunnsliv formidlet gjennom digitale og interaktive opplevelser, sier Paal Ritter Schjerven som erkunstnerisk leder på Popsenteret.

Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke er også stolt og gratulerer Popsenteret med nominasjonen.

– Gratulerer, nominasjonen er velfortjent! Popsenteret er et unikt kulturtilbud i hovedstaden der voksne og barn kan lære om musikkhistorien gjennom opplevelser, lek og moro, sier byråden. Popsenteret gir et allsidig tilbud innen musikksjangeren og bidrar også med arrangementer til utvikling av nye talenter.

Åpningstider:
Tirsdag – fredag: 10:00 – 16:00.
Torsdag: 10:00 – 19:00.
Lørdag – søndag: 11:00 – 17:00.
Mandag: Stengt.

Fakta:
Popsenteret på Grunerløkka i Oslo åpnet i 2011 og drives i regi av Kulturetaten, Oslo Kommune. Popsenteret – opplevelsessenter for musikk i Oslo– er stedet for deg som ønsker å vite mer om og oppleve norsk populærmusikk på en ny måte. Kjente og mindre kjente artister fra Adolf Østbye og Rocke-Pelle til Satyricon og Susanne Sundfør, fra Chat Noir til Øyafestivalen, sammen med hundrevis av andre artister og begivenheter, rariteter og tekniske nyvinninger, presenterer vår felles omfattende og imponerende musikkhistorie. Med faste og skiftende utstillinger, interaktive installasjoner og et variert program bys det på opplevelser helt utenom det vanlige. Popsenteret har opplegg for mange målgrupper, blant annet skoleklasser, pensjonister og familier, samt arrangementer for musikkelskere i alle aldre.

Les mer på www.popsenteret.no/