Søk i Aktiv i Oslo

Pinnekjøtt

Oppskrift på pinnekjøtt

Pinnekjøtt blir brukt i mange norske hjem på julaften og rundt juletider generelt. Her finner du oppskrift på hvordan du tilbereder pinnekjøtt til jul.

Pinnekjøtt bli brukt i mange norske hjem på julaften og rundt juletider genereltPinnekjøtt – oppskrift

Pinnekjøtt:

Du trenger en vid kjele, trepinner eller en rist og selvsagt pinnekjøtt.

Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten. Bytt vann en gang.

Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underalget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over og kok under lokk til kjøttet løsner fra bena – ca. 2 timer. Pass nøye på så det ikke koker tørt.

Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener, gjerne med grove julepølser eller vossakorv, kålstappe, sjy, kokte poteter og sennep. Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Tips: Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter.

Se også oppskrift på tradisjonell juleribbe >>

Medisterkaker oppskrift >>

Se siden med julemat på Aktiv I Oslos juleguide >>

Ikke glem dessert! Riskrem finner du oppskrift på her >>

Minst syv sorter til jul! Julekaker finner du oppskrift på her >>

Ribbe alá huskokken:
Se oppskriften på ribbe med rødkål og stekte epler her >>