Hold deg oppdatert!

Hva skjer - Premier - Konkurranser - Giveaways

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

 Barn-kjenner-på-fisk

Tidligere denne måneden mottok Geitmyra matkultursenter for barn Oslos miljøpris for 2013. Det mange kanskje ikke er klar over er at senteret jevnlig tilbyr åpne kurs for barn, i tillegg til sitt tilbud for barnehager og skoler.

Matkultursenteret ønsker å lære barn om smak, råvarer, miljø og matlaging. Meny og undervisning skifter etter sesong og norske rotgrønnsaker har en sentral plass. Senteret har egen gartner med utdanning innen økologisk og biodynamisk landbruk. En stor del av tilbudet er rettet mot barn i skole og barnehage, men senteret holder og fritidskurs for barn i alle aldre, samt familiekurs (barn+voksen). Her er noen friske smakebiter fra kursmenyen:

Økologisk dyrking med barn i byen: Et kurs for byboere, med eller uten hage, med eller uten erfaring, som vil høste deilige grønnsaker de har dyrket selv. Kom og lær hva som får plantene til å trives, og hvordan du øker muligheten for å få egendyrket mat på tallerken.

Lag sushi selv! For deg mellom 10 og 12: Veldig mange av de som er glade i sushi kjøper denne ferdig laget. Men hvorfor ikke lage den selv? Med litt grunnleggende kunnskap om råvarene er det med sushi som med annen mat; selvgjort er velgjort.

Tidlig matglede – et kurs om hjemmelaget spedbarnsmat: Lær hvordan du kan lage smakfull og næringsrik barnemat og hvordan du enkelt kan lage middager som hele familien kan spise – også de aller minste.

Se www.geitmyra.no/fritid for komplett kursoversikt.

301660_265832230115763_1478182059_n

Tema