Kveite
Kveite med kremet saus
- 400 gram kveitefilet
- 60 gram purre
- 60 gram sukkererter
- En rød paprika
- To gulrøtter
- 60 gram neper
Saus
- En desiliter hvitvin
- En desiliter kremfløte
- En desiliter fiskekraft
- Seks spiseskjeer smør
- Fire sjalottløk
- En teskje usaltet smør
- To laurbærblad
- Fersk gressløk
- Salt og pepper
Anbefales servert med potetmos.
- Smør en langpanne med smør og legg kveita i panna. Krydre med salt og pepper.
- La fisken steke i ovnen i ca. 10 minutter.
- Vask grønnsakene og del dem opp etter ønske. Damp dem i litt vann med smør og salt.
Saus
- Fres hakket løk i en teskje usaltet smør. Tilsett hvitvinen og kraften. La det småkoke med laurbærblad til væsken er redusert til ca. halvparten.
- Tilsett fløten og gi sausen et kraftig oppkok. Sil blandingen.
- Pisk inn smøret rett før servering.
- Fordel grønnsakene på to tallerkener med potetmosen oppå. Kveitefileten skal være kongen på haugen.
- Hell kremsausen rundt. Pynt gjerne med noe fersk gressløk.
Tørst anbefaler en Chablis Premier Cru