Søk i Aktiv i Oslo

Kveite

Kveite Foto: Aktivioslo

Kveite med kremet saus

  • 400 gram kveitefilet
  • 60 gram purre
  • 60 gram sukkererter
  • En rød paprika
  • To gulrøtter
  • 60 gram neper

Saus

  • En desiliter hvitvin
  • En desiliter kremfløte
  • En desiliter fiskekraft
  • Seks spiseskjeer smør
  • Fire sjalottløk
  • En teskje usaltet smør
  • To laurbærblad
  • Fersk gressløk
  • Salt og pepper

Anbefales servert med potetmos.

  1. Smør en langpanne med smør og legg kveita i panna. Krydre med salt og pepper.
  2. La fisken steke i ovnen i ca. 10 minutter.
  3. Vask grønnsakene og del dem opp etter ønske. Damp dem i litt vann med smør og salt.

Saus

  1. Fres hakket løk i en teskje usaltet smør. Tilsett hvitvinen og kraften. La det småkoke med laurbærblad til væsken er redusert til ca. halvparten.
  2. Tilsett fløten og gi sausen et kraftig oppkok. Sil blandingen.
  3. Pisk inn smøret rett før servering.
  4. Fordel grønnsakene på to tallerkener med potetmosen oppå. Kveitefileten skal være kongen på haugen.
  5. Hell kremsausen rundt. Pynt gjerne med noe fersk gressløk.

Tørst anbefaler en Chablis Premier Cru