Søk i Aktiv i Oslo

Flytende sjokoladekake

Sjokolade Fondant. Foto: Alpha / Flickr

Dessertoppskrift fra Sult

Flytende sjokoladekake fra Sult – en sjokoladedrøm. Oppskriften er beregnet til 10 store porsjoner.

  • Seks egg
  • 600 gram mørk kokesjokolade
  • 200 gram sukker
  • 100 gram hvetemel
  • 150 gram Melange margarin eller usaltet smør
  • Seks spiseskjeer cognac
  1. Smelt sjokolade og smør i en bolle som er satt i varmt vann. Tilsett cognacen.
  2. Stivpisk egg og sukker.
  3. Bland hvetemelet forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Kle en 24 cms form med bakepapir. Hell i røra og stek på 180 grader i åtte til ti minutter. Kaken skal være flytende når den er ferdig.
  6. Bruk en spiseskje til å skrape den ut av formen og over på tallerkenene.