Søk i Aktiv i Oslo

Epleterte

Epleterte. Foto: Marju Randmer / Flickr

Epleterte

  • Et eple
  • To spiseskjeer brunt sukker
  • To teskjeer kanel
  • En halv teskje kardemomme

Skjær eplet i små biter og bland alt godt sammen. Ha blandingen i en liten ildfast sufflé-form.

Pailokket

  • Fire spiseskjeer mel
  • To spiseskjeer smør
  • To teskjeer sukker

Smuldre og bland alt godt, og strø det på toppen av epleblandingen. Sett formen inn i varm ovn og stek i ca. 25 minutter på 225 grader.

Vaniljeparfait

  • To egg
  • 50 gram sukker
  • To desiliter kremfløte
  • To teskjeer vaniljesukker
  • En bit av en vaniljestang
  1. Del vaniljestangen på midten og skrap ut vaniljefrøene med en teskje.
  2. Pisk sammen, egg, alle sukkertypene og vaniljefrøene. Stivpisk fløten.
  3. Bland kremen forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Putt massen i fryseren i en og en halvitme. Hokus pokus – her ble det is