Epleterte
Epleterte
- Et eple
- To spiseskjeer brunt sukker
- To teskjeer kanel
- En halv teskje kardemomme
Skjær eplet i små biter og bland alt godt sammen. Ha blandingen i en liten ildfast sufflé-form.
Pailokket
- Fire spiseskjeer mel
- To spiseskjeer smør
- To teskjeer sukker
Smuldre og bland alt godt, og strø det på toppen av epleblandingen. Sett formen inn i varm ovn og stek i ca. 25 minutter på 225 grader.
Vaniljeparfait
- To egg
- 50 gram sukker
- To desiliter kremfløte
- To teskjeer vaniljesukker
- En bit av en vaniljestang
- Del vaniljestangen på midten og skrap ut vaniljefrøene med en teskje.
- Pisk sammen, egg, alle sukkertypene og vaniljefrøene. Stivpisk fløten.
- Bland kremen forsiktig inn i eggedosisen.
- Putt massen i fryseren i en og en halvitme. Hokus pokus – her ble det is